elinlarsson

Kategori: Mat/recept

ROST

Gårdagen ägnande vi åt att köpa massa nya växter (alla hade plötsligt dött tydligen när jag inte var hemma), äta lunch på Rost och fira mig hos pappa. Jag fick lite nya inredningsgrejer bland annat, så kul!! Axel har faktiskt gjort lite nya saker i lägenheten medan jag var borta vilket var modigt, haha. Det blev jättemysigt och bra så lite ny inredning på det passade perfekt!

 

Brunch på Rex

För några dagar sedan så brunchade jag och Axel på Rex för första gången. Jag rekommenderar verkligen deras brunch, den var riktigt bra!! (Haha kolla sista bilden, vilken hungrig sötis)

Idag är jag ledig men har börjat dagen redan vid 7 för att ta vaccin. Jag har en fullspäckad dag då jag ska hinna med en miljon saker. Jag vet inte om jag tidigare har skrivit ut det men på måndag åker jag till Australien och bosätter mig där några månader! Det känns helt sjukt att det är så nära nu.

 

TAPAS

I lördags blev jag bjuden på Tapas av Axels föräldrar. Jag har tidigare aldrig ätit där utan bara tagit något glas men jag hade höga förväntningar eftersom det är så himla mysigt och fint där. Maten var verkligen så drömmig som jag tänkt mig också. Musslor, räkor, kallskuret, köttbullar etc. var det vi fick in. Hit kommer jag tillbaka många gånger till!

Dan före dopparedan

Godmorgon! Nu har jag äntligen jobbat klart denna vecka och ska bara njuta av julen innan mellandagarna sätter igång. Jag har tidigare nämnt Axels julkalender tror jag? Idag var i alla fall sista lappen som innebar en god frukost på vår lediga dag. Vi ska spendera dagen med att göra bort allt som är kvar inför imorgon och ikväll blir det givetvis uppesittarkväll. Ha en fin dag!

JULBAK

Tiiiitta så fina våra lussebullar blev igår. Jag hade världens bästa kväll med Axel. Vi såg Bad moms (se!), slog in julklappar och julbakade. Nu har vi bullar till 2030 så alla är välkomna på fika hos oss framöver, haha. 

Fredagens upplägg: Jobb 12-stängning sedan hockeymatch på hallen innan jag ska sova gott. Inte superintressant dag kanske. 

Två fiskare

Bilder från vår trevliga lunch på 2 fiskare. Jag åt paella, vilket var första gången. Detta ställe har jag ju skrivit om förut men jag tycker det är så himla mysigt där och bra mat för den delen.

Igår så gick jag runt i stan och på Avion i flera timmar utan att hitta en enda julklapp till julklappsleken. Jag blir GALEN!! Jag jobbar i princip alla dagar fram till jul så vet inte när jag ska hinna söka.. 

 

 

Ingefärsshot

I princip hälften av alla jag känner är sjuk just nu och jag hann bara umgås med min (förkylda) mamma någon timme innan jag fick ont i halsen jag också. Så denna morgon ställe jag mig och gjorde mirakelkuren: ingefärsshot. Detta gör under faktiskt! Förutom bota förkylning läste jag på expressen att det var bra för mycket annat också.

5 anledningar till att äta ingefära:

1. Magen mår bra av det. Om du har ont/är dålig i magen så prova lite ingefära. (Detta hade jag ingen aning om och jag som alltid har ont i magen)

2. Det är anti-inflammatoriskt och innehåller mycket antioxidanter. Som sagt botar det förkylning och förutom att göra dessa shottar kan man blanda det i juice, smoothie, soppa, te och även riva över maten.

3. Det är bra för hjärtat! Det ökar blodflödet i kroppen och bidrar till att förhindra hjärtsjukdomar. 

4. Det ökar matsmältningen.

5. Det motverkar migrän. Ät rå ingefära som det är eller en stark kopp ingefärste om du får känningar.

SAFFRANSSCONES

Imorse klev jag upp tidigt och mötte upp två favorittjejer som snart åker iväg från detta regn och rusk. Vi gjorde frukost bestående av bland annat saffransscones och glögg. Hur mysigt!?

Efter det har jag storstädat hela lägenheten i varenda vrå och ska åka iväg till stan för att ta hand om ännu lite saker. Life of Elin. 

GREEN CURRY

 

Idag när jag kom hem från Övik var det raka vägen till jobbet som gällde. Det gick bara fint att jobba idag, har så kul på jobbet på helgerna trots lite bakis. Efteråt blev det välbehövlig take away. Lite green curry i magen och midnattssol på tvn och jag mår som en gudinna. Nu är jag ledig i två dagar och jag har bestämt mig för att jag SKA vara produktiv.  

TVÅ FISKARE

Idag så satte vi oss på detta mysiga ställe. Två fiskare heter det och jag har faktiskt aldrig ätit där tidigare utan bara tänkt att det är ett ställe där man hämtar mat. Visst ser det mysigt ut? Det var det och riktigt gott för den delen! Det och fika är vad jag hunnit med idag. Nu har jag vinkat av Amanda och ser på Maria Wern. Jag som är skiträdd när jag är ensam hemma egentligen och nu har Axel åkt bort i 3 dagar, stupid girl. 

LUNCHDEJT

Imorse mötte jag upp hela tjejgänget (mormor, mamma, Olivia och Ester) för att bli bjuden på lunch. Tonkas luncherbjudanden är ju det bästa så vi satte oss där nån timme, jag och mina favoriter. 

Nu: ta mig upp ur soffan, vilket tar ett tag för mig med hemsk träningsvärk. Sedan: mot Avion! 

ÄDELOSTSALLAD

Hur god sallad var inte detta då? Jag köpte en receptbok för ett tag sedan med lite småsaker såsom sallader, egna tortillabröd, såser och så vidare..och allt är vegetariskt! Vi använde den första gången för ett tag sedan och gjorde denna underbart goda sallad. Jag har dock lite svårt för ädelost och liknande så körde bara med lite för att börja gilla det mer och mer.

Idag har jag tagit fram den där yogamattan som har legat och skräpat i skrubben sen jag köpte den. Jag skulle ljuga om jag sa att det blev ett blod, svett och tårar-pass men men, någonstans måste man väl börja. 

VIN OCH PASTA

Hur lyxig måndag hade jag inte igår? Pasta, vin och serier med bästa tänkbara sällskapet. Dessutom innefattar min kväll ikväll i princip samma sak, me like. Ikväll blev det dock lax och honungsrostad brysselkål.

 

Orecchiette med broccoli och Saint Agur. Receptet till detta var väldigt simpelt men det var gott som vardagsmat och vegetariskt.

Du behöver: Orecchiette, saint agur, broccoli, cocktailtomater, persilja, chili flakes, olivolja, salt, vitlöksklyftor och vitvinsvinäger.

Koka 180g Orecchiette tills det blir al dente. Koka även med broccoli i 3 minuter. Grovhacka 1 kruka persilja och smula 1 bit Saint Agur. Hetta upp olivolja i en stekpanna och fräs avrunnen pasta med 2 vitlöksklyftor på hög värme i 3 minuter. Sätt i lite chiliflakes samt vitvinsvinäger och salt. Strö Saint Agus och persilja över pastan och servera med cocktailtomater.  Voilá! Perfekt en måndag. 

PANNKAKSLUNCH

Pannkakslunch med sambon min som jag saknat så mycket. Det är galet att jag klarat av ett distansförhållande med honom tidigare.. Förutom denna underbara lunch har jag har också hunnit med att fylla på fransarna och ta en fika på stan men inte så mycket mer än så. Jag njuter verkligen av att göra ingenting då och då. Livet utan skolan är bra skönt ibland.

MATTIPS

Denna maträtt som vi fick av Linas för någon vecka sedan har blivit en stor hit på furugränd. Igår gjorde vi den och jag måste bara tipsa!! Fetaostkrämen gjord på fetaost och crème fraiche och salladen som innehåller tomater, lök, koriander (vi tog basilika igår, funkade också), olivolja, vitvinsvinäger, salt och peppar. Sedan på rotfruktsbröd med karré ovanpå. SÅ gott!